Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın merdivenlerinin kullanıma normal şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut nöbetyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının sınırlı bir yalaz dayanımı süresine mevla olması veya yangın sırasında yaman geçişini engellemesi kabil standartlara usturuplu olmaları gerekmektedir.

Bu kapılar temel olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır sürdürmek üzere iki gruba ayrılır.

Antrparantez, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, iyi şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu ürkü olur ve bulundukları meydanı bırakma geçirmek ister. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle zorlamasız kullanıma sahip olan kapılar sayesinde insanların panik durumu Yangın çıkış kapısı istanbul azalır ve güvenli çıkış sağlanır.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları kabil değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Dürüst yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye pozitif raporunun düzenınması karınin en önemli adımdır.

Binalarda makul standartlarda vaziyet alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik kötüı değişmez ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli platform oluşturur.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında acil durumlarda boşaltma süresini kısaltma fiillevi gelir.

Yangın güvenlik hollerinin duvar, tavan ve temelında hiçbir cepheıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılması gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page